Rapportage

In de meeste gevallen is rapportage mogelijk binnen 48 uur na ontvangst van het monstermateriaal. U ontvangt de rapportage per e-mail, zodat u snel over de benodigde gegevens kunt beschikken. Indien gewenst ontvangt u daarna de rapportage ook op schrift per post.

U kunt de monsters aanleveren per post (Oeverkruid 14, 4941VV Raamsdonksveer), of u kunt ze afgeven bij ons laboratorium, op werkdagen tussen 07:30 uur en 16:00 uur.

Na analyse en rapportage bewaren wij de monsters 6 maanden. Hierna worden de monsters als chemisch afval afgevoerd. Verlenging van deze termijn of retourneren van het monstermateriaal is op verzoek mogelijk.

Kwaliteit

Veel van onze analyses vallen onder ISO 17025 accreditatie. Daarnaast worden indien mogelijk met elke analyse gecertificeerde referentiematerialen meegenomen om de kwaliteit en traceerbaarheid van de analyse te waarborgen.

LIMS

LMA maakt gebruik van een geavanceerd LIMS (Laboratorium Informatie Systeem).

Vanaf het moment dat een monster ons laboratorium binnenkomt tot op het moment dat analyseresultaten worden gerapporteerd wordt er gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen Laboratorium Informatie Systeem (LIMS). Met dit systeem wordt de gang van het monster door het lab gevolgd en wordt de kans op (menselijke) fouten verkleind. Alles met als doel een snelle, efficiƫnte verwerking van de monsters en het afleveren van kwalitatief goede resultaten.